Jooga & Mindfulness

Yhteiset joogahetket

Arjen rutiinien ja toiminnan keskellä on tärkeää välillä pysähtyä, rauhoittua, ja antaa aikaa mielelle. Jooga ja Mindfulness ovat säännöllinen osa meidän arkeamme. Koulutettu lasten joogaohjaaja ohjaa yhteisiä joogahetkiä ja auttaa jokaista aistimaan omaa kehoaan, ja rentoutumaan. Joogahetket toteutetaan mukavassa, turvallisessa ja kodinomaisessa ympäristössä pienryhmissä.

Satujooga ”kuvittele, että olet auringonkukka”

Satujooga on vuorovaikutteinen joogaharjoitus, joka johdattaa lapset mielikuvituksen maailmaan. Tarinan, liikkeiden, hengitys- ja rentoutumisharjoitusten kautta uppoudumme satujen maailmaan ja tarkkailemme omaa kehoa. Käytämme apuna erilaisia liikkeitä, kuvia, satukortteja, mielikuvitusta, musiikkia sekä erilaisia ääniä. Opimme liikkumaan eri tavoilla ja mielikuvitus auttaa meitä saavuttamaan uusia elämyksiä ja tutkimaan mieltämme uudella tavalla.

Rentoutuminen, läsnäolo, rauhoittuminen ja joogaliikkeet tukevat keskittymiskyvyn kehittymistä, kärsivällisyyttä, mielihyvän tunnetta sekä tuovat tasapainoa tunne-elämään. Omien tunteiden tunnistaminen ja itsesäätelytaidot kehittyvät positiivisen vuorovaikutuksen ja mukavan yhteisen läsnäolon kautta.

Harjoittelemme myös kosketuksen avulla tunnistamaan oman kehon rajoja ja huomaamaan mikä tuntuu mukavalta. Usein meillä arjessa toteutetaan satuhierontaa rentoutumisen muotona. Myös musiikkimaalaus on yksi tapamme harjoittaa omien tunteiden ilmaisemista ja hahmottamista.

Tutustu myös muihin toimintakertomuksiin